Curatarea covoarelor

curatarea covorului

Exista diferite tipuri de pete care pot strica frumusetea unui covor. Sunt mai multe moduri in care putem indeparta petele cu usurinta. Unele dintre cele mai comune substante ce pot fi utilizate la curatarea covoarelor sunt: otetul bicarbonatul de sodiu, sarea si amidonul de porumb.

Petele proaspete:

Este foarte bine sa eliminam petele atunci cand apar. Este posibila curatarea petelor imediat, prin aplicarea unei cantitati generoase de sifon pe zona afectata. Apoi intreaga zona poate fi usor curatata. Procesul trebuie repetat pana ce pata este eliminata.

Petele de urina:

Petele de urina ce provin de la animalele de companie ce confunda litiera cu covorul din sufragerie, pot fi curatate folosind urmatoarele proceduri. Un prosop este utilizat pentru a absorbi lichidul in exces. La un litru de apa calda adaugam o ceasca de otet. Aplicam cu un burete aceasta solutie pe zona afectata. Excesul de umezeala este eliminat folosind o carpa, pana cand zona este uscata. Apoi pe intreaga zona presaram bicarbonat de sodiu si asteptam timp de 20 minute. Repetam acest proces pana pata este eliminata complet.

Petele de grasime:

Indepartarea petelor de grasime necesita o abordare complet diferita. O mare parte din lichid trebuie indepartat folosind un prosop absorbant. Este foarte important sa nu frecam zona patata, altfel indepartarea petelor va fi foarte dificila. Dupa ce mare parte din grasime a fost absorbita de catre prosop, presaram o cantitate mare de amidon de porumb pe pata. Lasam amidonul o zi intreaga sa actioneze, apoi aspiram zona pata. Atunci cand ne confruntam cu pete, este foarte important sa actionam cat mai rapid.